Afscheid van een unieke rocklegende: Arno op 72-jarige leeftijd overleden

Zanger Arno Hintjens is zaterdag overleden, meldt zijn management. De rocklegende, die op eigenzinnige wijze verschillende genres en talen vermengde, verloor de strijd tegen pancreaskanker.

Arno kreeg de diagnose in 2019. Pas in 2020 kwam hij met zijn ziekte naar buiten, maar toch bleef de zanger tot het einde met muziek bezig.

De voorbije maanden nam een fel vermagerde Arno veel tijd om afscheid te nemen van zijn fans, onder meer met een documentaire van zijn goede vriend en regisseur Dominique Deruddere, en optredens in Oostende en Brussel, de twee belangrijkste steden in zijn leven. Hij moest helaas enkele concerten afgelasten omdat hij te ziek was.

In “zijn” AB, de concertzaal in hartje Brussel op wandelafstand van zijn woonst, kreeg hij recentelijk nog de hulp van Stromae, wat leidde tot een nu al legendarische versie van Putain Putain, een song van zijn oude band T.C. Matic.

Begonnen als mondharmonicaspeler

Arno Hintjens was een geboren Oostendenaar. In 1970 begon hij zijn muziekcarrière als mondharmonicaspeler in de Oostendse rockscene.

Later, in 1980, brak hij met zijn groep T.C. Matic echt door. Dat was het eerste grote succes voor de zanger, want de groep maakte vier albums en speelde concerten over heel Europa. Vooral de hit Oh La La La is een song die nog steeds in de top van de beste Belgische liederen aller tijden staat.

In 1986 besloot Arno het alleen te proberen. Maar dat werd goed onthaald door zijn ex-collega’s van T.C. Matic, want heel wat muzikanten van de groep hielpen Arno later ook in zijn solocarrière. In die carrière maakte hij maar liefst 21 albums en zong de zanger zowel in het Engels, het Nederlands als in het Frans. En het is in die laatste taal dat Arno een aantal van zijn grootste hits scoorde waaronder Vive ma Liberté, Les Yeux De Ma Mère en Les filles du bord de mer.

Reacties

Het overlijden van de Oostendse Brusselaar maakt veel reacties los. Niet alleen in België, maar ook in Frankrijk, waar hij bijzonder populair was.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20