Rockfestival legt ondergrondse bierleiding van 7km aan

Het rockfestival Wacken Open Air in de Duits deelstaat Sleeswijk-Holstein zal kunnen rekenen op een constante aanvoer van bier.

Wacken Open Air, het grootste heavy metal festival van de hele wereld, legt immers een pijplijn met een lengte van zeven kilometer aan om een constante bieraanvoer te kunnen garanderen. De festivalorganisatoren willen immers vermijden dat kostbare tijd wordt verloren met het wisselen van biervaten, terwijl de pijpleiding ook vermijdt dat vrachtwagens met de aanvoer van nieuwe voorraden het terrein zouden kunnen omwoelen en bij regen in een grote moddermassa zouden veranderen. Wacken Open Air ontvangt telkens ongeveer 75.000 bezoekers, die elk ongeveer 5,3 liter bier consumeren. Dat is gevoelig meer dan het verbruikt dat op een gemiddeld Europees muziekfestival kan worden opgemerkt. Bij Rock am Ring op de Nürburgring in de Duitse Eifel wordt met een gemiddelde van 3,1 liter per bezoeker gerekend.

Brugge

Om een efficiënte logistiek te kunnen garanderen, hebben de organiseren een ondergronds kanaal laten graven voor de aanvoer van elektriciteit, andere nutsvoorzieningen en ook bier. Dat zorgt niet enkel voor een efficiënte werking, maar tevens kan een betere bescherming worden gegarandeerd. Bovendien hoeven de leidingen niet meer te worden verwijderd, maar kunnen ze ook voor de volgende edities blijven liggen. De pijpleiding krijgt voldoende druk om in een tijdsbestek van zes seconden ook zes pinten bier te tappen. Het festival, dat begin augustus wordt georganiseerd, kan er nu prat op gaan eigenaar te zijn van de langste bierleiding ter wereld. Tot nu toe stond dat record op naam de brouwerij Halve Maan in Brugge, die vorig jaar een ondergrondse verbinding van ruim drie kilometer in gebruik had genomen. Die leiding diende de brouwinstallaties van de Halve Maan in het stadscentrum te verbinden met de bottelarij in de buitenwijken. Op die manier konden vrachtwagens uit het historische stadscentrum worden geweerd. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20