Rock Werchter gaat ook in 2021 niet door

Wat al even in de lucht hing, is nu ook officieel. Rock Werchter zal deze zomer niet doorgaan. Dat heeft de organisatie van het festival bekendgemaakt. Komende zomer komt er wel weer een vervangend evenement. De volgende editie van Rock Werchter staat gepland van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli 2022.

De organisatie van Rock Werchter is de voorbije maanden opnieuw voor een moeilijke keuze komen te staan. Ons land begon dan wel mondjesmaat te vaccineren, maar het was lang niet zeker of er genoeg mensen een coronavaccin zouden kunnen krijgen om komende zomer een festival te organiseren.

“Enkel de allerbeste Rock Werchter-ervaring”

“We zijn tot de conclusie gekomen dat we het festival niet normaal kunnen voorbereiden”, klinkt het in een persbericht. Het is bovendien niet zeker dat “eens de datum daar is, het festival kan doorgaan in volle vorm.” De organisatie wil fans en artiesten naar eigen zeggen enkel de “allerbeste Rock Werchter-ervaring” geven. En in de huidige omstandigheden is dat niet mogelijk.

“Opnieuw uitstellen is de juiste beslissing maar een zeer bittere pil om te slikken”, klinkt het nog. “Dit uitstel treft velen: onze vaste medewerkers, de technische crew, leveranciers, artiesten en hun entourage, alle lokale verenigingen … Onze sector staat al een jaar op pauze.”

Tickets blijven geldig

Wie tickets heeft voor Rock Werchter, kan die overzetten naar de editie van 2022. Wie dat niet wil, kan z’n ticket ook omzetten in krediet. Dat geld kan je dan spenderen aan festivals in het Festivalpark in Werchter in 2021 en 2022. Ticketmaster contacteert binnenkort iedereen met tickets voor Rock Werchter.

Binnenkort opnieuw mooie herinneringen

“Een bijzonder woord van dank is er voor de fans, de vrienden van het festival. THEY ROCK WERCHTER. Zo hard en keer op keer. We zagen hen uitkijken naar weer mooie tijden, hopen in donkere dagen, begrip tonen voor de onzekere situatie, elkaar en ons steun geven. We kunnen hen daarvoor niet hard genoeg bedanken en kijken er naar uit in de toekomst samen weer mooie herinneringen te maken.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20