Robinhood hoopt met overname Ziglu Europese droom te kunnen verwezenlijken

Robinhood profileert zich graag als een handelsplatform op maat van particuliere beleggers. Tot nu toe is het platform enkel beschikbaar voor Amerikaanse beleggers. Met de overname van het Britse cryptoplatform Ziglu hoopt Robinhood nu zijn Europese veroveringstocht te kunnen starten.

Ziglu heeft in 2020 van de Britse financiële regulator, oftewel de Financial Conduct Authority (FCA), de goedkeuring gekregen om in het Verenigd Koninkrijk cryptodiensten aan te bieden. Het cryptoplatform is gespecialiseerd in het beheer en de bewaring van cryptomunten en andere e-valuta. Er is op dit moment nog niet veel geweten over de deal tussen Robinhood en Ziglu. De overnameplannen moeten overigens nog goedgekeurd worden door de regulatoren.

Europese markt veroveren

Robinhood hoopt alvast met de overname voet aan wal te kunnen zetten in het Verenigd Koninkrijk. In een blog op de site van Robinhood laat Vlad Tenev, CEO en medeoprichter van het Amerikaanse handelsplatform, weten dat die overname het bedrijf zal helpen om zijn overzeese ambities te realiseren.

Robinhood had in 2019 al plannen aangekondigd om het platform naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, maar die plannen werden voor onbepaalde tijd uitgesteld. Tot nu toe is Robinhood enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. Tenev wil op termijn ook de Europese markt veroveren. “Ziglu zal ons helpen om barrières te doorbreken voor klanten in het Verenigd Koninkrijk en Europa”, klinkt het.

Nieuwe generatie beleggers

“Ziglu en Robinhood hebben dezelfde doelstellingen, namelijk het verlagen van de toetredingsdrempels voor een nieuwe generatie beleggers, en we zijn verheugd om die missie samen voort te zetten”, laat Mark Hipperson, CEO en oprichter van Ziglu, weten in diezelfde blog. “Als onderdeel van Robinhood zullen we de uitbreiding van Robinhood in Europa versnellen en miljoenen klanten betere toegang geven tot crypto’s en de voordelen ervan.”

Ziglu heeft in november 2021 nog 7,2 miljoen Britse pond opgehaald via het crowdfundingplatform Seedrs. Dat was dat jaar de grootste fondsenwerving op het platform.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20