In de rijkste sportcompetitie ter wereld draagt de speler, niet zijn club, het financiële risico

Maandagavond kreeg Damar Hamlin, een speler uit de American Football-competitie NFL, een hartstilstand tijdens een wedstrijd. Het incident brengt een discussie op gang over de rechtszekerheid van geblesseerde spelers in de NFL, de American football-competitie.

Waarom is dit belangrijk?

De NFL genereert jaarlijks meer dan 17 miljard dollar aan inkomsten, veel meer dan andere grote sportcompetities zoals de MLB (10 miljard dollar), de NBA (8 miljard dollar) en de Europese Big Five-voetbalcompetities. Maar op een paar uitzonderingen na hebben NFL-spelers, in tegenstelling tot andere grote sportcompetities, geen gegarandeerde contracten. 

In het nieuws: Damar Hamlin komt uit voor de Buffalo Bills, een team uit de staat New York, dat uitkomt in de NFL. Na een tackle op een speler van de tegenpartij stond Hamlin terug op, waarna hij onmiddellijk opnieuw neerzeeg.

  • De speler lag tien minuten lang roerloos op het veld terwijl medisch personeel hem reanimeerde, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.
  • Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis in het University of Cincinnati Medical Center, maar is aan de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20