Reumamedicijn Sanofi werkt niet tegen Covid-19

Het Franse farmaciebedrijf Sanofi en partner Regeneron Pharmaceuticals zijn gestopt met het testen van een behandeling tegen reuma als mogelijk medicijn tegen Covid-19. De resultaten in een test met patiënten vielen tegen.

Eerder zei Sanofi-topman Paul Hudson al dat de test met het middel Kevzara een kleine kans op een doorbraak bood.

Bij patiënten in kritieke toestand was er een trend naar een lager sterftecijfer te zien. Bij patiënten van wie de situatie als ernstig werd omschreven was die tendens er echter niet. Ook was er geen significant korter verblijf in het ziekenhuis bij patiënten die Kevzara kregen toegediend.

Het middel werd getest op 420 patiënten in Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Japan, Rusland en Spanje.

Bestaande medicijnen

Sanofi en Regeneron, een Amerikaans biotechbedrijf, behoorden tot een grote groep farmabedrijven die bestaande medicijnen testten voor gebruik bij corona. De twee farmaspelers ontwikkelden Kevzara in 2017 als een middel tegen artritis, een aandoening waarbij er ontsteking is in de gewrichten. Er volgen geen verdere tests meer voor het gebruik bij de behandeling van Covid-19.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20