Restaurants Jamie Oliver in slechte papieren en dat is de schuld van de brexit

Het gaat niet goed met sterrenchef Jamie Oliver. De Britse kok, die bekend werd als the naked chef, zit in slechte papieren. In 2017 maakte zijn Italiaanse restaurantketen ‘Jamie’s Italian’ veel verlies waardoor twaalf restaurants de deuren moeten sluiten.

Eerder raakte al bekend dat Jamie Oliver zes restaurants van de keten Jamie’s Italian zou moeten sluiten, maar nu lijkt dat cijfer opgelopen tot twaalf, dat meldt The Sun. Vorig jaar moest hij er ook al zeven sluiten en sneuvelde ook zijn pizzaketen Union Jacks. Een woordvoerder laat weten aan The Sun dat er gezocht werd naar plannen om Jamie’s Italian te herstructureren, maar dat er nog geen definitieve beslissingen werden genomen.

11 miljoen euro verlies in 2017

Het afgelopen jaar maakte Jamie’s Italiaanse keten Jamie’s Italian 11 miljoen euro verlies. Dag en nacht verschil met 2016. Toen boekte de keten nog een winst van 2,7 miljoen euro. Volgens Simon Blagden, algemeen directeur van de Jamie Oliver Restaurant Group, is dit enorme verlies te wijten aan de brexit. “Zoals elke restauranteigenaar weet is het een moeilijke markt en sinds de brexit is de druk en de onzekerheid toegenomen, wat het nog moeilijker maakt”, liet hij weten aan The Guardian. Jamie’s Italian werkt namelijk met échte Italiaanse producten, door de brexit wordt het moeilijker en vooral duurder om die ingrediënten naar Groot-Brittannië te krijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20