Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 02 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Reservering Tesla Model 3 verkoopt met 300% winst

Logo Business AM

16/10/2017 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Mensen die een Tesla Model 3 hebben gereserveerd verkopen die reserveringen nu met 300% winst. Op de Amerikaanse zoekertjessite Craigslist worden voorafbestellingen nu voor 4.000 dollar verhandeld. Wie zo’n reservering bij de presentatie van de wagen maakte, betaalde daar toen 1.000 dollar voor.

De reservering biedt geïnteresseerden de kans om sneller over de wagen te beschikken. Anders zouden ze maanden op hun wagen moeten wachten. Maar ook de reserveringen dreigen een forse achterstand op te lopen. Bij de bekendmaking van de kwartaalresultaten eerder deze maand maakte de elektrischewagenbouwer bekend dat hij in het derde kwartaal van 2017 amper 260 wagens van het Model 3 had geproduceerd. Dat is 80% minder dan het vooropgezette quotum van 1.500. Het bedrijf maakt daarbij gewag van ‘bottlenecks’ in het productieproces. De aankondiging was de derde in even veel kwartalen, waarbij Tesla ‘productieproblemen’ aanhaalde om de gemiste productiequota uit te leggen. Tesla is nochtans geen startup meer. Het bedrijf nadert zijn 15de verjaardag.

Honderden ontslagen

Vrijdag werd dan bekend dat het bedrijf  tussen vierhonderd en zevenhonderd werknemers had ontslagen. De ontslagen vallen in de fabriek van Tesla in de Californische stad Freemont. Daar zijn ongeveer tienduizend mensen aan de slag. Volgens sommigen zou een mogelijk verband kunnen worden gesuggereerd tussen productieproblemen met het nieuwe Model 3 van Tesla en de doorgevoerde ontslagen.

Een eventuele link werd door Tesla echter met klem tegengesproken. Het bedrijf maakt daarentegen gewag van de jaarlijks terugkerende evaluatiegesprekken, waaruit meestal een aantal ontslagen volgen.


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton