Reservering Tesla Model 3 verkoopt met 300% winst

Mensen die een Tesla Model 3 hebben gereserveerd verkopen die reserveringen nu met 300% winst. Op de Amerikaanse zoekertjessite Craigslist worden voorafbestellingen nu voor 4.000 dollar verhandeld. Wie zo’n reservering bij de presentatie van de wagen maakte, betaalde daar toen 1.000 dollar voor.

De reservering biedt geïnteresseerden de kans om sneller over de wagen te beschikken. Anders zouden ze maanden op hun wagen moeten wachten. Maar ook de reserveringen dreigen een forse achterstand op te lopen. Bij de bekendmaking van de kwartaalresultaten eerder deze maand maakte de elektrischewagenbouwer bekend dat hij in het derde kwartaal van 2017 amper 260 wagens van het Model 3 had geproduceerd. Dat is 80% minder dan het vooropgezette quotum van 1.500. Het bedrijf maakt daarbij gewag van ‘bottlenecks’ in het productieproces. De aankondiging was de derde in even veel kwartalen, waarbij Tesla ‘productieproblemen’ aanhaalde om de gemiste productiequota uit te leggen. Tesla is nochtans geen startup meer. Het bedrijf nadert zijn 15de verjaardag.

Honderden ontslagen

Vrijdag werd dan bekend dat het bedrijf  tussen vierhonderd en zevenhonderd werknemers had ontslagen. De ontslagen vallen in de fabriek van Tesla in de Californische stad Freemont. Daar zijn ongeveer tienduizend mensen aan de slag. Volgens sommigen zou een mogelijk verband kunnen worden gesuggereerd tussen productieproblemen met het nieuwe Model 3 van Tesla en de doorgevoerde ontslagen.

Een eventuele link werd door Tesla echter met klem tegengesproken. Het bedrijf maakt daarentegen gewag van de jaarlijks terugkerende evaluatiegesprekken, waaruit meestal een aantal ontslagen volgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20