Reisorganisatie biedt vanaf juli ‘clean travel’-vakanties inclusief coronatest aan

De Turks-Nederlandse reisorganisatie Corendon wil vanaf juli vakanties aanbieden waarbij in de boeking een test op het coronavirus is inbegrepen. Dat heeft Steven van de Heijden, de CEO van het bedrijf, gezegd op de Nederlandse radio.

Corendon wil vakantiegangers vlak voor vertrek testen op het virus en na twee dagen op bestemming nog een keer. Het bedrijf gaat een testfaciliteit bouwen op Schiphol en gaat ook honderdduizenden coronatests inkopen. Deze tests zijn op dit moment makkelijk verkrijgbaar op de internationale markt. Op die manier kan men besmette reizigers eruit gefilterd krijgen.

Volgens van de Heijden passen vakantie in een resort en anderhalve meter afstand niet bij elkaar. ‘Maar als je mensen van wie je zeker weet dat ze niet besmet zijn in een hotel zet, dan kan het wel.’

‘Clean travel’ is dan ook alleen mogelijk op grote all-inclusive-resorts. Die zijn makkelijk af te schermen. Op die manier wil het bedrijf de reizigers maximale veiligheid garanderen.

Corendon beschikt over vakantieparken in Turkije, maar ook op de Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië. De directie is al met lokale overheden in gesprek. Vanuit de Italiaanse overheid wordt er volgens Van der Heijden ook gewerkt om het toerisme daar weer op gang te brengen. In Sicilië geeft de overheid bijvoorbeeld 25% subsidie op elke boeking en nog eens 50% op de vliegtuigvlucht. In Spanje ligt de zaak volgens van de Heijden complexer. Daar wil men nog afwachten hoe de versoepeling van de lockdown verloopt.

Ook de reisorganisatie Tui heeft kennis genomen van het initiatief van Corendon, maar kan nog niet zeggen of het soortgelijke vakanties gaat aanbieden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20