Recupel zet CEO aan de deur na praktijken ‘die indruisen tegen normen en waarden’

Recupel, de vzw die instaat voor de verzameling en verwerking van afgedankte elektro-apparaten en lampen, zet de samenwerking met zijn CEO met onmiddellijke ingang stop.

Volgens de raad van bestuur ‘is het noodzakelijke vertrouwen niet meer aanwezig’, nadat bleek dat de CEO bepaalde handelingen zou hebben uitgevoerd die indruisen tegen de normen en waarden van Recupel. Hij zou ook onvoldoende transparant hebben gecommuniceerd.

Meer details wil het bedrijf om privacyredenen niet kwijt. Recupel benadrukt wel ‘dat er geen enkele impact is geweest op de operationele activiteiten, noch op de samenwerking met publieke of privépartners’. Ook van strafbare feiten is geen sprake.

‘Spijtige zaak’

CEO Peter Sabbe stond volgens zijn LinkedIn-profiel al bijna negentien jaar aan het hoofd van Recupel. In afwachting van de aanstelling van een vervanger – waarvoor de aanwervingsprocedure werd opgestart – neemt Luc Meert zijn taken over.

‘Wat we vandaag meemaken is een zeer spijtige zaak voor ons allemaal. We willen de nodige lessen trekken uit dit voorval om vanaf vandaag te bewijzen dat we in alle transparantie zullen blijven werken’, zegt voorzitter Bruno Vermoesen in het persbericht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20