Rally gaat voort op lichtgroene Europese beurzen

Ook op woensdag gaat de vaccinrally door. De Europese beurzen noteren licht in het groen, de Brusselse sterindex Bel20 doet er 0,28 procent bij.

Elia wint 2,71 procent. De stroomnetbeheerder bevestigt dat de coronacrisis geen sporen nalaat op de resultaten. Het aandeel blijft quasi immuun voor schommelingen in de conjunctuur. Elia geeft in de kwartaalupdate aan dat het zijn prognoses zal bereiken.

De financiële aandelen reageerden bij opening goed op het nieuws dat banken in 2021 mogelijk opnieuw dividenden mogen uitkeren. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van commentaren van ECB-bestuurder Yves Mersch. ING duikt intussen in het rood (-0,43 procent), KBC wint 1 procent.

Bagger

Een consortium met Dredging International, een dochteronderneming van DEME, en het Italiaanse bouwbedrijf Consorzio Stabile Grandi Lavori heeft een ‘belangrijk’ contract binnengehaald voor de bouw van een hub in de haven van Ravenna in Italië. Dat meldt baggeraar DEME, onderdeel van bouwgroep CFE. Het aandeel van CFE klimt 2,51 procent.

Kasper Deforche stopt ‘in onderling overleg’ op 31 december als topman van Wereldhave Belgium. De beheerder van winkelpanden werd midscheeps getroffen door de coronacrisis. Het aandeel verloor dit jaar al bijna de helft van zijn waarde. Wereldhave Belgium gaat 1,52 procent hoger.

Deutsche Bank bestempelt ArcelorMittal als één van de favoriete aandelen in de staalsector. De analisten van de bank verwachten dat de vraag de komende tijd sterk zal stijgen. Het staalconcern wint 1 procent op de beurs van Amsterdam.

De brede beursindex EuroStoxx50 gaat 0,32 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20