Veel problemen met laden websites op Firefox: zo los je het op

Heel wat gebruikers lijken vandaag problemen te ondervinden met de webbrowser Firefox. Het blijkt hierbij om een bug te gaan die zich zowel bij Windows, Mac als Linux voordoet. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing zodat je je browser opnieuw kan gebruiken.

De vervelende bug bij Firefox zorgt ervoor dat tabbladen die gebruikers willen openen gewoon blijven laden zonder de gevraagde website te openen. Het lijkt volgens IT-experts te gaan om een probleem met de HTTP3-implementatie van de webbrowser, waardoor het proces vastloopt.

Het probleem ontstond door een recente update van Firefox waarbij de browser probeert te verbinden met gegevensanalyseservices die door HTTP3 worden aangedreven. Omdat nog maar heel weinig websites ook echt HTTP3 nodig hebben, kan deze mogelijkheid tijdelijk uitgeschakeld worden. Zo kan je ervoor zorgen dat je toch onmiddellijk opnieuw van Firefox gebruik kan maken voor het bedrijf met een update komt.

Zo los je de problemen met Firefox op:

  • Open de Firefox browser.
  • Typ in de URL-balk ‘about:config’.
  • Negeer de waarschuwing die je te zien krijgt.
  • Typ in de zoekbalk ‘network.http.http3.enabled’.
  • Klik op de switch om de instelling naar ‘false’ te zetten.
  • Sluit Firefox volledig en herstart de browser.

Deze workaround werkt zowel bij Windows, Mac als Linux en zou de problemen direct moeten oplossen. Het is wel belangrijk om de instellingen opnieuw terug te zetten naar de oorspronkelijke eens Firefox met een update is gekomen die de softwarebug oplost.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20