Primark sluit nu ook winkels in VK, Spanje en Frankrijk

De Ierse winkelketen Primark besloot op zondag om alle Britse winkels onmiddellijk te sluiten. Dat brengt een totaal verlies van 650 miljoen pond (705 miljoen euro) per maand met zich mee.

Ook de winkels in Frankrijk en Spanje zijn nu gesloten. De vestigingen in het Verenigd Koninkrijk staan alleen al in voor 41 procent van de inkomsten. Deze beslissing heeft dan ook stevige financiële consequenties voor AB Foods, dat is het moederbedrijf van de keten. Primark staat in voor de helft van de winst.

De modeketen gaat nu onderhandelen met de eigenaars van de verschillende panden over de huurprijs. Ook andere uitgavenposten worden onder de loep gehouden, meldt persagentschap Bloomberg. De afgelopen maand maakte het aandeel van AB Foods een duik van 32 procent.

Vorige week dinsdag besliste de keten spontaan om alle Belgische winkels voorlopig dicht te houden. Het ging om de vestigingen in Brussel, Antwerpen, Gent, Charleroi en Luik. ‘We willen je dan ook verzekeren dat de gezondheid en het welzijn van onze collega’s en klanten onze hoogste prioriteit is’, verklaarde algemeen directeur Paul Marchant.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20