Prijzen zakelijk vastgoed stijgen snel

Geschreven met input van Kontent Structures.

Sinds een paar jaar lijkt er geen eind te komen aan de prijsstijgingen in de vastgoedsector. Dat geldt niet alleen voor de particuliere markt, maar ook zeker voor het zakelijk vastgoed. Zowel industriepanden als winkelpanden hebben een grote prijsstijging ondergaan en het einde lijkt nog niet in zicht. Voor de ondernemer kan dit grote gevolgen hebben, zeker als je op het punt staat te kiezen voor het investeren in uitbreiding van je machinepark, waarbij je ook de bedrijfshallen zult moeten uitbreiden. Wegen deze kosten nog op tegen de opbrengsten? En welke alternatieven zijn er? Wat dacht je bijvoorbeeld van opslagtenten?

Een lastige keuze voor de ondernemer

De oorzaak van de prijsstijgingen ligt bij een aantal factoren. De transactieprijzen nemen toe maar ook de bouwkosten laten een flinke stijging zien. En dat laatste is niet alleen zichtbaar bij nieuwbouw maar ook bij het verbouwen of uitbreiden van bestaande commerciële panden. Door de snelle stijging wordt het steeds belangrijker om de kosten en de baten goed tegen elkaar af te wegen. Kun je de kosten van de aankoop nog terugverdienen en staat het in verhouding tot de winst die je verwacht te maken? Voordat je een beslissing neemt, is het goed om te weten dat er ook nog andere mogelijkheden zijn om je bedrijf uit te breiden. En dan maakt het niet uit of op zoek bent naar een magazijnruimte, een winkelpand, een horecagelegenheid of een werkplaats.

Een tijdelijke of permanente oplossing

Met opslagtenten kun je op een relatief eenvoudige manier je bedrijfsruimte uitbreiden. De opslagtenten zijn opgebouwd met een aluminium frame op basis van een modulaire bouwsysteem. Dit betekent dat de opslagtenten binnen een paar weken geplaatst kunnen worden. De opslagtenten kunnen helemaal naar wens ingedeeld worden en je bepaalt ook zelf de afmetingen. Ben je op zoek naar een uitbreiding van je restaurant dan kies je voor wandpanelen van glas, zodat de mensen in het daglicht zitten als ze een kop koffie bij je drinken. Heb je behoefte aan extra magazijnruimte dan wordt er een grote deur geplaatst waar de vorkheftrucks gemakkelijk in en uit kunnen rijden. Dankzij het feit dat er in de opslagtenten zelf geen pilaren staan om de constructie te dragen, kun je optimaal gebruik maken van het volledige vloeroppervlak in de opslagtenten.
De opslagtenten kunnen ingezet worden als tijdelijke oplossing maar zijn ook zeer geschikt als permanente bedrijfsruimte.

Lagere investering bij het plaatsten van een opslagtent

Bij het plaatsen van de opslagtenten op je bedrijfsterrein heb je de keuze om deze te huren, te kopen of te leasen. Je kunt dus kiezen voor een methode die het beste bij jouw bedrijf aansluit. Hierdoor heb je de investering zelf in de hand. Het voordeel van de opslagtenten is dat je flexibel bent. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te beginnen met een kleinere opslagtent en deze na een of twee jaar uit te breiden. Ook hiermee kun je de investering spreiden en de tent als het ware laten meegroeien met je bedrijf. Met deze voordelen en het feit dat je een eenvoudiger traject doorloopt om gemeentelijke vergunningen aan te vragen, profiteer je in korte tijd van meer bedrijfsruimte tegen minder hoge kosten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20