Prijzen van Starlink-internet in Oekraïne zijn fors gestegen: duizenden mensen dreigen connectie met buitenwereld te verliezen

De catalogusprijzen van Starlink-apparatuur in Oekraïne zijn de afgelopen weken bijna verdubbeld, net nu de landelijke mobiele netwerken het beginnen te begeven als gevolg van de vele Russische bombardementen.

Waarom is dit belangrijk?

Door de aanhoudende Russische bombardementen zijn zowel het telefoon- als het elektriciteitsnetwerk van Oekraïne flink beschadigd. Miljoenen inwoners van het land zitten zodoende zonder internet en connectie met de buitenwereld. Dankzij het internetsysteem van SpaceX konden desondanks veel mensen toch hun geliefden bereiken.

In het nieuws: Het is op dit moment duur voor de Oekraïners om de internetdienst Starlink van SpaceX te gebruiken. De prijs van een Starlink-terminal in het land is bijna verdubbeld, van 385 dollar naar ongeveer 700 dollar. Het maandelijkse tarief is daarnaast gestegen van 60 naar 75 dollar.

  • De kleine draagbare apparaten, die via een antenne ter grootte van een boek verbinding maken met satellieten, hebben het Oekraïense leger en burgers een cruciale internetverbinding geboden.
  • De p
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20