Postkantoren worden inzamelpunten voor noodhulp aan Oekraïne

Bpost stelt vanaf komende maandag zijn 657 postkantoren ter beschikking om er eerstehulpgoederen in te zamelen voor de humanitaire crisis in Oekraïne. Het bedrijf werkt daarvoor samen met Ukrposhta, de Oekraïense nationale postoperator.

De giften worden gesorteerd in een sorteercentrum van Bpost. Zijn chauffeurs brengen ze daarna met vrachtwagens van het bedrijf tot aan de Oekraïense grens. Ukrposhta neemt de dozen met de giften daar over om ze in eigen land te verdelen.

Bpost-CEO Dirk Tirez had telefonisch contact met de topman van Ukrposhta. “De medewerkers van Ukrposhta kunnen hun postale basiswerk niet meer uitvoeren, maar proberen zoveel mogelijk hulpgoederen te vervoeren en te verdelen onder de Oekraïense bevolking”, zegt Tirez in een mededeling.

Bpost gaat de volgende goederen inzamelen:

  • Ingeblikt voedsel (vis, vlees), verpakte droge vruchten of noten, granen en ontbijtgranen, verpakte droge koekjes of beschuiten
  • Droge of blikvoeding voor katten- en honden
  • Hygiëneartikelen: gel en zeep voor het lichaam, shampoo, tandpasta, tandenborstels, babyluiers en luierbroekjes, vochtige doekjes, inlegkruisjes, maandverband en tampons

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20