Postbedrijven werven massaal aan voor pakjesgekte tijdens eindejaar

Bpost schakelt tijdens de eindejaarsperiode circa 1.900 extra mensen in om de traditionele pakjespieken op te vangen. Ook concurrent PostNL werft tijdelijk extra personeel aan.

Dat blijkt uit een rondvraag van nieuwsdienst Belga bij die bedrijven. De postbedrijven maken zich stilaan op voor de traditionele eindejaarspieken van de e-commerce. Net als de voorbije jaren trekken ze honderden extra tijdelijke krachten aan.

Bpost rekent op evenveel extra mensen als vorig jaar, 1.900. Zij worden ingezet over de hele operationele keten. Het gaat onder meer om sorteerders, uitreikers en transporteurs.

Concurrent PostNL schakelt voor de verwerking van pakketten in zijn zes Belgische depots ruim 200 extra krachten in. Die komen bovenop de 400 medewerkers die daar het hele jaar door aan de slag zijn. Op piekmomenten zullen er ook 250 extra bezorgers op de baan zijn, zegt het bedrijf. Op een gemiddelde dag zijn 850 PostNL-bezorgers onderweg.

Algemene mobilisatie

Opvallend is nog dat zowel PostNL als bpost tijdens de drukste periodes ook aan de kantoormedewerkers voorstelt om te gaan helpen pakjes sorteren. Volgens bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck was dat vorig jaar een succes.

Bron: Belga

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20