Porsche lanceert abonnementsformule waarmee je dagelijks van wagen kan verwisselen

De wagenproducent Porsche heeft enkele dagen geleden een nieuw abonnement gelanceerd. Dankzij die formule krijg je de kans om met meerdere wagens van het merk te rijden. Indien je dat wenst kan je zelfs dagelijks van wagen wisselen. Vanzelfsprekend gaat het abonnement gepaard met een stevig prijskaartje.

Op 1 juni lanceerde de Duitse fabrikant een nieuwe abonnementsdienst, genaamd Porsche Drive Flex, in Berlijn en Hamburg. Dankzij dat abonnement krijgen Porsche-liefhebbers de kans om met allerhande wagens uit het gamma van de wagenproducent te rijden, gaande van de 911 tot de Taycan. In totaal hebben twintig klanten intussen zo’n abonnement afgesloten. München volgt in de herfst.

28 dagen

Hoe gaat het in zijn werk? Dankzij Porsche Drive Flex kan je een wagen 1 tot 28 dagen houden. Via een speciale app kan je eender wanneer de huidige wagen inruilen voor een ander voertuig. Het duurt vervolgens twee werkdagen om de auto te leveren. Er geldt daarbij geen limiet op het aantal aanvragen.

Voor de veeleisenden staat er een conciërgedienst klaar om een model op maat – kleur en opties – uit te kiezen.

“Of het nu gaat om een dagelijkse woon-werkreis of een weekendtrip, een gezinsuitstap of een roadtrip met vrienden: met ‘Porsche Drive Flex’ kunnen onze klanten altijd het Porsche-model kiezen dat het beste bij de gelegenheid past”, benadrukt Marc Rieß, Managing Director en COO van Porsche Financial Services GmbH.

Wat is het prijskaartje?

Zoals verwacht, moet je diep in de buidel tasten als je zo’n abonnement wil afsluiten. Het maandabonnement kost 2.899 euro, af te nemen over een periode van ten minste drie maanden. Voeg daar nog eens 2.500 euro aan toe voor het eigen risico van de omniumverzekering en 5.000 euro voor de borg.

Met dit abonnement kan je 1.750 kilometer per maand rijden, overdraagbaar van maand tot maand. Het opladen van de batterij voor elektrische modellen is inbegrepen in het pakket. Bij de benzine- en dieselwagens moet je wel zelf opdraaien voor de brandstofkosten.

Met dit nieuwe aanbod zegt Porsche zich te willen richten op jonge en nieuwe klanten. Het bedrijf beschikt overigens al over andere abonnementsformules. Het merk biedt al “Porsche Drive Rental” aan, waarmee je voertuigen per dag kan huren, en “Porsche Drive Abo”, waarmee je gebruikte auto’s kan huren voor een periode van minimaal zes maanden.

(ns, lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20