Pfizer en Boeing zorgen voor groene start op Wall Street

Farmabedrijf Pfizer en vliegtuigbouwer Boeing maken het mooie weer op Wall Street. De Dow Jones wint 0,61 procent, de S&P500 gaat 0,42 procent hoger en de technologiebeurs Nasdaq wint 0,62 procent.

Het Amerikaanse Pfizer hoopt tegen eind november in de Verenigde Staten via een noodprocedure de goedkeuring te kunnen aanvragen voor het coronavaccin dat het samen met het Duitse BioNtech ontwikkelt. Dat zegt Pfizer-topman Albert Bourla in een open brief op de website van het bedrijf. Beleggers zijn enthousiast en sturen het aandeel 2,2 procent hoger.

De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft de Boeing 737 Max in principe goedgekeurd voor een luchtdoop. De veranderingen die Boeing heeft doorgevoerd in het getormenteerde type, zijn voldoende om de veiligheid te garanderen. Ook de Amerikaanse luchtvaartwaakhond FAA heeft zijn definitieve eisen voor het toestel bijna klaar. Normaal kan de 737 MAX in november weer de lucht in. Boeing vliegt 3,28 procent hoger.

Tot slot nog enkele economische barometers in de Verenigde Staten. In september zag de detailhandel de verkopen met 1,9 procent stijgen, terwijl de economen een groei van 0,8 procent verwachtten. Ook het consumentenvertrouwen is er iets beter aan toe, meldt de Universiteit van Michigan. De industriële productie is er iets minder goed aan toe, want die daalt met 0,6 procent. De verwachting was een groei van 0,5 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20