Bekend econoom Peter Schiff sceptisch over renteverhoging ECB: “Het enige wat ze kunnen is doen alsóf ze de inflatie gaan bestrijden”

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vorige week de rente met maar liefst 75 basispunten verhoogd. In de meest recente uitzending van zijn podcast legt de Amerikaanse econoom Peter Schiff – onder meer – uit hoe de inflatiestrijd van de ECB de Federal Reserve en de Amerikaanse dollar voor grote problemen kan stellen.

Waarom is dit belangrijk?

Peter Schiff, hoofdeconoom van Euro Pacific Capital annex gekend cryptocriticus en goudstier, neemt in zijn podcast de economische situatie onder de loep. Schiff, die nooit de meest positief ingestelde analist was, voorspelt al jaren een grote economische crisis door het beleid van kwantitatieve geldverruiming van de centrale banken. De man geldt dan ook als behoorlijk kritisch tegenover centraal bankiers – en dat is een understatement.

De historische renteverhoging van 75 basispunten was een enorme stap van de ECB. Maar het blijft in feite water dragen naar de zee als wat de bestrijding van de inflatie in de eurozone betreft, meent Schiff.

Toon persconferentie belangrijker dan renteverhoging

De inflatie in het eurogebied kwam in augustus uit op een recordniveau van 9,1 procent. Deze laatste renteverhoging brengt het renteniveau in de eurozone op 1,25 procent. Aangezien de rente begin dit jaar onder nul stond, neemt d

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20