Pakistan verbiedt TikTok opnieuw

Voor de tweede keer in enkele maanden tijd verbiedt Pakistan de filmpjesapp TikTok. De Chinese app leeft de lokale wetten nog altijd niet na, is de uitleg voor de tweede ban.

De Pakistaanse regering had TikTok op 9 oktober in de ban geslagen wegens de verspreiding van ‘immorele, obscene en vulgaire’ inhoud. Een tiental dagen later werd het verbod ingetrokken, nadat TikTok had ‘de lokale wetten te zullen naleven’.

Maar nu wordt de app dus opnieuw verboden. De Pakistaanse telecomautoriteit heeft de providers opgelegd de toegang tot de app ‘onmiddellijk te blokkeren’, na de uitspraak van een belangrijk hof in de stad Peshawar dat de app moet worden geblokkeerd omdat ze er niet in slaagt vulgaire inhoud te filteren.

Datingapps ook voor de bijl

Pakistan, een conservatief moslimland, wil zo veel mogelijk ‘immorele’ berichten van het internet en de sociaalnetwerksites weren. Om die reden blokkeerde het land eerder al verschillende datingapps, waaronder Tinder en Grindr.

Meer
Mijn Volglijst

Groei Italiaanse industrie in hogere versnelling

01/12/2021 08:48

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Italiaanse industrie is in november toegenomen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse industrie steeg in november van 61,1 naar een recordstand van 62,8. De verwachting van economen lag op 61,1

Aanstaande vrijdag volgt de definitieve inkoopmanagersindex voor de dienstensector.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20