‘Overlegcomité verbiedt niet-essentiële reizen’

Brussels Airport coronavirus
Isopix

Het ziet ernaar uit dat niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden worden. Het Overlegcomité zou daarover zojuist een beslissing hebben genomen. Dat melden diverse media.

Op dit moment zit het Overlegcomité nog steeds samen om de situatie van het coronavirus in ons land te bespreken. Bovenaan op de agenda stond een verbod op niet-essentiële reizen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) is daar een groot voorstander van omdat de situatie in België beter is dan in veel andere Europese landen. Donderdag zette de Europese Unie alvast het licht op groen om zo’n verbod in te voeren.

Verbod tot 1 maart

Volgens zowel de VRT als HLN is op het Overlegcomité ook echt beslist om niet-essentiële reizen te verbieden. Dat verbod zou ingaan vanaf woensdag 27 januari en minstens tot 1 maart van kracht blijven.

Meer specifiek zal het verboden zijn om voor toeristische redenen een plezierreis te maken naar het buitenland. Voor grensarbeiders en zakenreizen komt er een uitzondering. Ook reizen om familiale redenen mogen nog steeds.