Overbruggingsrecht voor zelfstandigen verlengd

Aangezien de coronamaatregelen nog niet helemaal opgeheven worden, mogen zelfstandigen ook in mei overbruggingsrecht aanvragen.

Winkels mogen opnieuw open in mei, maar voor veel zelfstandigen brengt de volgende maand nog geen beterschap. De coronacrisis houdt iedereen binnen. Daarom wordt het overbruggingsrecht voor zelfstandigen verlengd.

Versoepelde maatregelen

Het overbruggingsrecht is een vervaningsinkomen voor zelfstandigen. Die mogen, als ze hun activiteiten volledig of gedeeltelijk moeten stopzetten, een aanvraag doen. Dat kan een bedrag tussen de 1.219 en de 1.614 euro opleveren.

Het bedrag is afhankelijk van de gezinssamenstelling. Wie zijn activiteiten gedeeltelijk moet stopzetten, krijgt een gedeeltelijke premie.

Procedure

De aanvraagprocedure en voorwaarden voor dat overbruggingsrecht zijn versoepeld in maart en april, door corona. Die versoepeling blijft ook in mei van kracht, staat te lezen in het Staatsblad.

Al ruim 340.000 zelfstandigen hebben een aanvraag ingediend voor het overbruggingsrecht. De voorwaarden staan hier beschreven.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20