Opschudding in de drugswereld: baas fameuze Los Zetas-kartel opgepakt

In Mexico is de leider van één van ’s werelds meest beruchte en gewelddadige drugskartels opgepakt: Jose Maria Guízar Valencia. Hij staat aan het hoofd van Los Zetas, en zijn codenaam is Z-43.

Eén van de bekendste en gewelddadige drugskartels, het LosZetas-kartel, is verantwoordelijk voor duizenden moorden en grootschaligedrugs- en mensenhandel. De leider Jose Maria Guízar Valencia, werd opgepakt ineen uitgaanswijk in de hoofdstad Mexico-Stad. Volgens de Amerikanen is deMexicaanse-Amerikaanse misdadiger voor de import van duizenden kilo’s cocaïneen crystal meth gezorgd in de VS. Hij wordt waarschijnlijk uitgeleverd aan deVerenigde Staten om daar te worden berecht.

De bende is doorheen de jaren veel veranderd. Hun gewelddadigoptreden is erger geworden en ze verhandelen nu zowat alles. Ook is het kartelveel terrein verloren, vooral aan het Jalisco-kartel. Er is enorm veeldrugsgeweld in Mexico, maar het land heeft al jaren moeite met het bestrijdenvan het ervan. De verschillende kartels in het land voeren bijna constantoorlog met elkaar over terrein en smokkelroutes.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20