Opnieuw volle zalen na de zomer?

Met de verhakkelde vaccinatiestrategie achter de hand, is het nog koffiedik kijken wanneer we letterlijk weer alles mogen.

Een festivalzomer, een concertwinter? Dat is helemaal nog niet zeker, al lijkt de Sportpaleis Group, eigenaar van onder andere de Ethias Arena en het Sportpaleis in Antwerpen, overtuigd van wel.

Vaccinatie-verlossing

In de Ethias Arena zullen de komende maanden nog vaccinaties plaatsvinden, maar voor oktober wil de groep opnieuw concerten inplannen. ‘We rekenen er ten stelligste op dat vanaf 1 oktober de activiteiten weer op normale capaciteit kunnen doorgaan. Voor de Ethias Arena betekent dat een capaciteit tot 17.500 bezoekers. Misschien wel nog met de nodige omkadering, zoals mondmaskers en dergelijke’, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group, aan Het Belang Van Limburg.

Beter zelfs, als het van Van Esbroeck afhangt, komt er al meer terug voor oktober. Theatershows vanaf april, bijvoorbeeld. Al zal dat nog lang niet zonder mondmasker zijn, denk eerder aan een voorstelling met de voorwaarden van tijdens de eerste lockdown. Zittend publiek, een stoel tussen de bubbels en mondmaskers natuurlijk.

Clouseau en Ketnet

Het gaat al snel voor de Sportpaleis-groep. In april staan er al shows gepland voor Ketnet. En bij monde van Clouseau wordt er voorzichtig hoop gegeven voor oktober. ‘We zijn er van overtuigd dat tegen dan de meerderheid van de bevolking gevaccineerd zal zijn’, zeggen de broertjes Wauters op Instagram.

Lees ook: Geen concerten meer in Sportpaleis ‘tot er een vaccin is’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20