Open Vld herneemt voorzittersverkiezingen dinsdagmiddag

Na de malaise met de voorzittersverkiezingen maandagochtend herneemt de partij de digitale stemming straks om 13 uur. Dat maakt Open Vld bekend in een persbericht.

Wat is er aan de hand? Maandag werd het stemsysteem om een nieuwe voorzitter en een nieuw partijbestuur aan te duiden offline gehaald. Dat gebeurde nadat het team van kandidaat-voorzitter Egbert Lachaert een bug ontdekte in het systeem. Het was mogelijk om via verschillende browsers meerdere keren te stemmen. ‘Iedere kandidaat heeft recht op een correcte, onfeilbare procedure. Deze garantie is er op dit moment niet’, liet Lachaert op Twitter weten.

Dus? Het systeem werd zoals gezegd offline gehaald en de verkiezingen kwamen bruusk tot stilstand. ‘Pas na goedkeuring door de ICT-experts, gerechtsdeurwaarder, het Kiescomité en de getuigen van de kandidaat-voorzitters zullen we de stemming herstarten. De gehele stemming – online en telefonisch – zal dus volledig opnieuw worden overgedaan’, liet de partij maandagavond weten.

En nu? Intussen blijkt alles gecheckt en hebben alle betrokken partijen het licht op groen gezet om de stemming opnieuw te openen. Kandidaten blijven nog altijd de burgemeester van Oostende Bart Tommelein, Kamer-fractieleider Egbert Lachaert, Vlaams Parlementslid Els Ampe en de nobele onbekende partijmilitant Stefaan Nuytten. Aan de timing wijzigt er ook niks: de eerste ronde eindigt vrijdag om 12 uur. Uiterlijk eind mei weten we wie er aan het hoofd van de Vlaamse liberalen komt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20