Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 15 AUG

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
31/07/2020 goodbye.be 6 min leestijd

Op citytrip naar Beiroet: 5 niet te missen adresjes

iStock

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Beiroet is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

Baffa House

Beiroet - Baffa House

Verscholen in het artistieke district van Beirut ligt Baffa House. Het is al meer dan een eeuw de thuisbasis van de Italiaanse familie Baffa, die de treinstations in Libanon liet bouwen. Nog niet zo lang geleden onderging het authentiek gebouw een geslaagde renovatie. Het werd een mix van voornamelijk Midden-Oosterse elementen met steeds een knipoog naar de Italiaanse connectie.

De ruime boetiekkamers zijn licht, maar smaakvol ingericht en hebben elk een privébadkamer en airconditioning. Oranje, blauw, groen en geel, de namen van de kamers, verraden het slim ingevuld interieurpalet. Rust en verkoeling vind je dan weer in de stadstuin, ideaal om even te luieren. Iedere dag wordt het ontbijt met Libanese en Italiaanse klassiekers gemaakt: ook hier 100% Libanese gastvrijheid.

Meer info op www.baffahouse.com.

Em Sherif

Beiroet - Em Sherif
Beiroet - Em Sherif

Verwacht je aan een arabeske atmosfeer en smaken in het Em Sherif restaurant, te vinden in het district Ashrafieh. Mireille Hayek, de gepassioneerde vrouw achter het team, laat je mee proeven van de hedendaagse Libanese keuken.

Niet alleen de mezze als starter maar ook de hoofdgerechten en desserts worden in fijne food sharing-stijl aan tafel geserveerd. De topgerechten zijn ongetwijfeld de fattoush met aubergine en bourghol banadoura (bulgur met tomatensaus). Een van de culinaire hoogtepunten in het Parijs van het Midden-Oosten!

Meer info op www.emsherif.com.

National Museum

Beiroet - National Museum
James Gallagher

Ten tijde van de Libanese Burgeroorlog in 1975, lag het Nationaal Museum pal aan de frontlijn en nadien aan de zogenaamde ‘Green Line’, ook wel de demarcatiezone. Na deze turbulente geschiedenis staat het Nationaal Museum van Beirut er opnieuw als een van de belangrijkste musea in de regio.

Met een ruime collectie aan archeologische artefacten van de prehistorie tot aan de middeleeuwen schetst het museum een belangrijke periode uit de Libanese geschiedenis. De belangrijkste collectie dateert uit het Feniciaanse tijdperk, waarbij de bronzen beeldjes uit Byblos en de antropoïde sarcofagen niet te missen zijn.

Meer info op www.beirutnationalmuseum.org.

House of Zejd

Beiroet - Zejd

Dat de kwaliteit van de Libanese olijfolie op en top is, ligt aan het feit dat de oostelijke mediterrane kusten de bakermat zijn van de wilde olijfboom. Verkies je extra virgin olie of toch eentje met een twist? Dan heeft House of Zejd een ruim scala van deze aromatische producten.

Beiroet - Zejd

De olijven, die worden verwerkt tot allerlei producten, groeien in de Akkar-regio in het noorden van Libanon. Zejd gaat zelfs verder dan enkel en alleen olijfolie: het produceert kruidige specerijen, zepen en azijn. Naast een onmisbaar ingrediënt in jouw keuken, is het zeker en vast een origineel souvenir van jouw trip naar Beirut.

Meer info op www.zejd.net.

Beirut Art Center

Beiroet - Beirut Art Center

Aan de oevers van de Beirutrivier klopt het kunstig hart van de hippe Libanese hoofdstad. De exhibitieruimte van om en bij de 1.500 vierkante meter is het ideale speelterrein voor hedendaagse kunstenaars, ongeacht hun roots. De tentoongestelde kunst varieert van dans, installaties tot fotografie, en is afhankelijk van de tijdelijke expositie. Bovendien kan je in het auditorium terecht voor concerten en performances door creatieve locals.

Meer info op www.beirutartcenter.org.

Source: Goodbye


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks