Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Oorlogsfilm ‘1917’ grote winnaar op Bafta’s

Logo Business AM
Lifestyle

03/02/2020 | Ruben Van Lent | 3 min leestijd

Een shot uit de film '1917' - Isopix

‘1917’, een film over de Eerste Wereldoorlog, won zeven prijzen op de Britse filmawardshow, waaronder beste film en beste regisseur. ‘Joker’, een biografie van het Joker-personage uit Batman, won drie prijzen.

‘1917’-regisseur Sam Mendes is de eerste Brit die de prijs voor beste regisseur wint op de Bafta’s sinds 2009. Toen ging de prijs naar Danny Boyle voor ‘Slumdog Millionaire’. Verder kreeg ‘1917’ prijzen voor beste film, beste Britse film, cinematografie, productie, geluid en special effects.

‘Joker’ won drie prijzen, waaronder die van beste acteur voor Joacquin Phoenix die de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Andere prijzen waren beste casting en beste muziek.

Judy Garland

Renee Zellweger, die na de laatste ‘Bridget Jones’-film in 2016 uit de spotlights verdween, maakte een geslaagde comeback. Ze werd gelauwerd als beste actrice voor haar rol van Judy Garland in de biopic over het leven van de ‘Wizard of Oz’-actrice.

Brad Pitt won beste mannelijke bijrol voor zijn rol in ‘Once Upon a Time in Hollywood’ van regisseur Quentin Tarantino. Zijn medespeler Margot Robbie las zijn aanvaardingsspeech voor, met een brexitgrap in. ‘Hey Groot-Brittanië, ik hoorde dat jullie terug single zijn. Welkom bij de club! Veel succes met de scheidingsregeling.’

Oscars

Laura Dern won beste vrouwelijke bijrol voor de rol van advocaat in ‘Marriage Story’. Het is de eerste keer sinds 1977 dat de vier acteerprijzen naar Amerikanen gaan.

Zellweger, Dern, Phoenix en Pitt hebben nu acteerprijzen in elke grote filmshow dit seizoen. De kans is erg groot dat ze dat volgende week op de Oscars nog eens herhalen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton