Oorlog in Syrië eiste al 511.000 doden

Momenteel staat de Syrische stad Douma in het rebellenbolwerk Oost-Ghouta voor een rampsituatie. In Douma leven duizenden vluchtelingen half op straat omdat de schuilkelders overvol zijn. De stad wordt gebombardeerd door het leger van president Assad en is afgesneden van de rest van Oost-Ghouta. Sinds het uitbarsten van de burgeroorlog in Syrië in 2011 zijn nu meer dan een half miljoen doden gevallen daar. 85% van die slachtoffers werden gedood door regeringstroepen of hun bondgenoten.

In Syrië zijn ondertussen al een half miljoen doden gevallen.Dat blijkt uit berekeningen van het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.Vooral de stad Douma is het doelwit van de ramp van het leger van presidentAssad die meer dan de helft van Oost-Ghouta in handen heeft. Duizenden vluchtelingenleven op straat omdat de schuilkelders overbevolkt zijn.

Assad en Rusland zeggen dat de aanvallen op Oost-Ghouta nodigzijn om de islamitische rebellen te stoppen. Een van de rebellengroepen, Jaishal-Islam zegt dat het een akkoord heeft gesloten met Rusland over de evacuatievan gewonden uit het belegerde gebied. Om te voorkomen dat de bevolkinguitgehongerd raakt, leverde het Internationale Rode Kruis 2.400 voedselpakkettenaf. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20