Ook ExxonMobil zet oud geld in om zich een plek te kopen in de wereld van morgen

De Amerikaanse olieproducent ExxonMobil plant een strategische wending en wil vanaf 2027 lithium gaan winnen. De oliegigant wil zo inspelen op de toenemende vraag naar batterijmetalen voor elektrische voertuigen (EV) en energieopslag. ExxonMobils beweging reflecteert een bredere trend van traditionele energiebedrijven die zich aanpassen aan de energietransitie.

Waarom is dit belangrijk?

Lithium is cruciaal voor de productie van lithium-ion batterijen, gebruikt in elektrische voertuigen en voor energieopslag. Het Internationale Energieagentschap (IEA) schat dat de lithiumconsumptie tussen 2020 en 2040 met een factor 40 zal toenemen. ExxonMobils beweging reflecteert een bredere trend van traditionele energiebedrijven die zich aanpassen aan de energietransitie.

Lithium voor 1 miljoen EV's per jaar

In het nieuws. ExxonMobil heeft de rechten verworven op 50.000 hectare grond in de Amerikaanse staat Arkansas, waar het lithium wil gaan winnen uit ondergrondse pekelreservoirs.

  • Het bedrijf wil de commerciële productie van lithium starten in 2027. Het doel is om tegen 2030 jaarlijks genoeg lithium te produceren voor 1 miljoen elektrische voertuigen.
  • De investering in Mobil Lithium loopt in de miljarden dollars.

Zoom in. ExxonMobil wil gebru

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer