Ontwikkelen windturbines zich tot kleine draaiende vleugels op een circuit? Het concept kan alvast rekenen op de steun van Bill Gates

Terwijl traditionele windturbines steeds groter worden, kiest een start-up gesteund door Bill Gates voor een volledig andere benadering: bewegende vleugels op een rail. Volgens de oprichters zou dit aanzienlijke kostenbesparingen met zich meebrengen.

Waarom is dit belangrijk?

Windenergie staat als energiebron voor veel uitdagingen, zoals blijkt uit de huidige problemen waarmee bedrijven in de sector te maken hebben. Tegelijkertijd verkennen nieuwkomers andere mogelijkheden om wind op een meer optimale manier te benutten.

In het nieuws: de veelbelovende eerste stappen van AirLoom Energy.

  • Dankzij de steun van miljardair Bill Gates, heeft AirLoom Energy de afgelopen dagen aanzienlijke media-aandacht gekregen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.
  • De start-up maakt veelbelovende claims en stelt een opvallende verlaging van de kosten voor windenergie in het vooruitzicht.

De details: hoe werkt het?

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer