Online zichtrekening openen in 5 stappen

Het leeuwendeel van alle banken biedt vandaag de dag potentiële klanten de mogelijkheid om online een zichtrekening te openen. Om gratis een zichtrekening aan te vragen van achter je eigen pc surf je naar de website van de bank met wie je in zee wilt gaan. Vervolgens volg je de aangegeven procedure die door de meeste banken stapsgewijs wordt aangeboden.

Online zichtrekening open in 5 stappen

In de meeste gevallen is het openen van een online zichtrekening erg eenvoudig en zijn er bovendien geen kosten aan verbonden aan de opening. In sommige gevallen kun je echter niet de gehele procedure van achter je computer uitvoeren en moet je bijvoorbeeld bepaalde documenten per post naar de bank verzenden of langsgaan bij een bankvestiging bij jou in de buurt.

Stap 1: Vergelijk diverse banken

De ene bank is de andere niet en om die reden kun je je bij een bepaalde bank beter op je plaats voelen dan bij een andere. In alle gevallen is het goed om naar je gevoel te luisteren en niet in zee te gaan met een bank die je een onprettig gevoel bezorgt.

Stap 2: Win informatie in over de aangeboden bankproducten

Vervolgens win je, bij voorkeur bij meerdere banken, informatie in over de bakproducten die je interessant lijken en die je nodig hebt. Per bank kunnen allerlei kosten, rentevoeten en andere voorwaarden sterk uiteenlopen. Zelfs per bankproduct kunnen deze factoren zelfs nog sterk verschillen.

Stap 3: Vergelijk de verschillende zichtrekeningen

Nadat je alle voor- en nadelen van de verschillende zichtrekening, samen met de kosten, op een rijtje hebt gezet, kun je deze gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo kun je dus ook eenvoudig bepalen welke zichtrekening het beste past bij je persoonlijke behoeftes, wensen en verwachtingen.

Stap 4: Online aanvragen van de zichtrekening

Op de website van de bank kun je doorgaans een speciaal digitaal formulier vinden waar je een zichtrekening mee kunt openen. Dit formulier vul je volledig in en voegt tevens de gevraagde bewijsstukken bij, zoals een kopie van beide zijden van je identiteitsbewijs en een bewijs van woonplaats. De aanvraag kun je vervolgens versturen (soms moet dit per post maar vaak kan het ook online) naar de bank.

AanbiederGratis adviesGratis simulatie
Tip: open een gratis zichtrekening!Simulatie maken
Vergelijk alle zichtrekeningen van KBC!Simulatie maken

Stap 5: Activering van je zichtrekening

Na ontvangst van je aanvraag voor een zichtrekening zal de bank deze in behandeling nemen. In alle gevallen is een bank verplicht om je de basisdiensten aan te bieden. Extra bankdiensten kunnen echter wel worden geweigerd, zoals het gebruik van internet- en mobiel bankieren. Op het moment dat je bank akkoord gaat met je aanvraag van een zichtrekening dan zal deze geactiveerd worden. Je ontvangt dan een contract dat ondertekend geretourneerd moet worden en het IBAN-nummer van de zichtrekening.

Bankkaart en overige bankdiensten

Als er een bankkaart aan de zichtrekening is gekoppeld dan zal de bank je deze toesturen of kun je deze op een aangegeven moment afhalen in een vestiging bij je in de buurt. Net zoals een bankkaart zullen verder ook internet- en mobiel bankieren eerst geactiveerd moeten worden voordat je er gebruik van kunt maken. In bepaalde gevallen kun je een dergelijke activatie online regelen, maar soms ook dien je hiervoor lang te gaan bij een bankvestiging.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20