OnePlus schakelt Photochrom-filter uit omdat die door kleren kan zien

Probleempje bij smartphonemaker OnePlus. De X-raycamerafilter die op het nieuwste model te verkrijgen is, doet het iets te goed. Hij kan zelfs door kleren zien.

OnePlus moet tijdelijk een filter op de OnePlus 8 Pro uitschakelen, nadat gebruikers hebben ontdekt dat die kan gebruikt worden om door bepaalde plastics en kleren te zien. Hoewel het bedrijf al heeft onderstreept dat de Photochrom-filter niet echt door dikke materialen kan kijken, heeft het zich geëxcuseerd voor het creëren van privacyproblemen. Dat staat te lezen op de Weibo-pagina van het bedrijf.

Door een t-shirt

De OnePlus 8 Pro ligt in de rekken sinds april, maar pas vorige week ontstond er commotie over wat de camera precies kan. Op Twitter staat te zien hoe de filter door een Apple TV kijkt, of tenminste door de plastic behuizing. Andere gebruikers zien dan weer hoe u met de filter door een t-shirt kan kijken.

De filter werkt door infraroodlicht, dat u niet met het blote oog kan zien, op te vangen. Dat bestaat al in professionele context, bijvoorbeeld voor de brandweer. Zo kunnen zij door de rook heen zien. Op een toestel voor de gewone markt is het echter uitzonderlijk.

Photochrom

Toen de OnePlus 8 Pro ermee naar buiten kwam, leek de Photochrommodus weinig meer dan een artistieke kleurenfilter. Bij het fotograferen van pakweg bloemen en bomen geeft het bijzondere effecten, maar verder mist u er niet veel mee. Tenzij u er een dun t-shirt mee fotografeert, zo blijkt.

Binnen een week zou de filter een update krijgen, staat te lezen op Weibo. Wat er precies moet veranderen om ervoor te zorgen dat de problemen opgelost raken, is niet helemaal duidelijk.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20