OnePlus 8-smartphones kosten honderden euro’s minder in India

De langverwachte OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro staat klaar voor verkoop. Bij de aankondiging verschenen echter nog geen prijzen voor India. Die zijn nu binnen en blijken een stuk competitiever.

De tijden dat een OnePlus het midden hield tussen de grote spelers zoals Samsung en iPhone en de goedkopere smartphones, ligt achter ons. De startprijs voor een OnePlus 8 ligt op 719 euro en mikt daarmee op het lagere luxesegment.

Inkomen ligt lager

In India betaalt u echter een stuk minder. Een tweet van OnePlus onthult dat de OnePlus 8 er zal starten aan 41.999 roepie, of net 500 euro. De Indiase markt is van groot belang voor OnePlus, maar het gemiddelde inkomen ligt er een stuk lager, vandaar wellicht het grote prijsverschil.

De OnePlus 8 in India blijkt wel andere hardware in huis te hebben dan de OnePlus in Europa of de Verenigde Staten. Die is ook enkel op het subcontinent te krijgen. Zo heeft hij bijvoorbeeld maar 6 GB aan RAM-geheugen. Het toestel is ook enkel op Amazon verkrijgbaar.

Prijzen België

Dan nog blijkt er wel een prijsverschil te zijn. De OnePlus 8 van 8GB met 128 GB opslaggeheugen is zowat 100 euro goedkoper dan in België. Het model met 12 GB RAM en 256 GB opslag is ongeveer 130 euro goedkoper.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20