Onderhandelingen over verkoop bank Monte dei Paschi aan UniCredit mislukt

Onderhandelingen tussen de Italiaanse overheid en de Italiaanse grootbank UniCredit over de verkoop van de noodlijdende bank Monte dei Paschi di Siena zijn stopgezet. Dat hebben beide partijen zondag aangekondigd in een kort statement.

Eerder was via het financiële nieuwsagentschap Bloomberg al uitgelekt dat gesprekken mislukt waren door onenigheid over een verdere kapitaalinjectie voor Monte dei Paschi.

Monte dei Paschi zou 7 miljard euro nodig hebben alvorens de activiteiten naar UniCredit zouden worden overgeheveld. Dat is naar verluidt drie keer zoveel als eerder becijferd door het Italiaanse ministerie van Financiën.

Oudste bank ter wereld

Monte die Paschi, de oudste bank ter wereld, wordt beschouwd als de grootste herstructureringszaak in de Italiaanse bankwereld. Maandenlang hebben de overheid en UniCredit gesproken over een complexe deal die uiteindelijk zou leiden tot het opdoeken van Monte dei Paschi. 

De Italiaanse regering, die in 2017 een meerderheidsbelang nam in de noodlijdende bank, moet dat belang van de Europese Unie tegen het einde van het jaar van de hand doen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20