Onderhandelingen over verkoop bank Monte dei Paschi aan UniCredit mislukt

Onderhandelingen tussen de Italiaanse overheid en de Italiaanse grootbank UniCredit over de verkoop van de noodlijdende bank Monte dei Paschi di Siena zijn stopgezet. Dat hebben beide partijen zondag aangekondigd in een kort statement.

Eerder was via het financiële nieuwsagentschap Bloomberg al uitgelekt dat gesprekken mislukt waren door onenigheid over een verdere kapitaalinjectie voor Monte dei Paschi.

Monte dei Paschi zou 7 miljard euro nodig hebben alvorens de activiteiten naar UniCredit zouden worden overgeheveld. Dat is naar verluidt drie keer zoveel als eerder becijferd door het Italiaanse ministerie van Financiën.

Oudste bank ter wereld

Monte die Paschi, de oudste bank ter wereld, wordt beschouwd als de grootste herstructureringszaak in de Italiaanse bankwereld. Maandenlang hebben de overheid en UniCredit gesproken over een complexe deal die uiteindelijk zou leiden tot het opdoeken van Monte dei Paschi. 

De Italiaanse regering, die in 2017 een meerderheidsbelang nam in de noodlijdende bank, moet dat belang van de Europese Unie tegen het einde van het jaar van de hand doen.

Meer
door businessam.be
Mijn Volglijst

Update: EBA: Europese banken staan er beter voor

04/12/2021 10:54

(ABM FN-Dow Jones) De grootste Europese banken hebben hun solvabiliteit, winstgevendheid en liquiditeit zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de laatste transparantie-oefening van de Europese bankautoriteit EBA.

Aan het einde van het tweede kwartaal stond de CET 1 ratio van de120 deelnemende banken op 15,8 procent. Dat is 0,8 procentpunt meer dan medio 2020. Fully loaded steeg het percentage van 14,7 naar 15,5 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20