Nog geen akkoord over schuldenplafond VS ondanks “positieve” toon tijdens ontmoeting tussen Biden en McCarthy

Er kwam geen akkoord uit de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en Kevin McCarthy, de leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden. Het uiteindelijke scenario is bij iedereen bekend, maar iedereen laat de angst rond een niet-akkoord nog even voortleven.

Waarom is dit belangrijk?

Of misschien beter: "Waarom dit niet van belang is." Omdat het altijd dezelfde show is: het Amerikaanse schuldenplafond en de wanbetaling is een binnenlandse politieke scène die herhaaldelijk wordt uitgespeeld wanneer het Congres verdeeld is. Maar behalve oud-president Trump (en dan nog) wil geen enkele verantwoordelijke Republikein met miljoenen onbetaalde en ontevreden ambtenaren blijven zitten. Aan de andere kant zullen de Republikeinen alles doen om de uitgavengolf van de Democratische president te blokkeren.

In het nieuws: geen akkoord, maar redenen tot tevredenheid.

  • Zowel Biden als McCarthy benadrukte de noodzaak om een wanbetaling te voorkomen met een tweepartijenakkoord. De Republikein beschreef de bijeenkomst zelfs als "die met de meest positieve toon van discussie" sinds het begin van de onderhandelingen.
  • Voor de Republikein is Bidens plan om het tekort terug te dringen door de belastingen op de rijken te verhogen en de fiscale achterpoortjes voor de olie- en farmaceutische industrie
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer