Olie schiet 8 procent omhoog, verhandelen USO tijdelijk stilgelegd

Op het einde van de beursdag op Wall Street piekte de prijs van US West Texas Intermediate met 8 procent.

Op woensdagavond legde Wall Street het verhandelen van oliefonds USO kort aan banden, na een piek van 8 procent op West Texas Intermediate.

De piek kwam er na berichten dat OPEC+ opnieuw praat over het limiteren van het aantal op te pompen vaten olie. Intussen is de prijs van WTI opnieuw gezakt naar een stijging van 6,18 procent aan 25,09 dollar per vat.

De benchmark Brentolie won 3 procent aan 32,85 dollar per vat. Het verhandelen van het USO, United States Oil Fund, dat de prijs van ruwe olie volgt, moest dus tijdelijk worden stilgelegd, maar kon al snel hervatten.

De oliemarkten zijn al even onstabiel nadat een eerdere sessie van OPEC+ tegenovergestelde resultaten bereikte. Rusland en Saoedi-Arabië liggen intussen in een prijzenoorlog. De vraag op de geplande OPEC-meeting is of landen onderling overeen kunnen komen om de productie te verlagen, aangezien de vraag naar olie ook een flinke duik heeft genomen.

De olieprijzen zijn dit jaar al met 50 procent gedaald, maar de vraag is, omdat hele industrietakken stilliggen, nihil. Het doemscenario van negatieve olieprijzen komt in zicht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20