Nu al opnieuw kortingen bij Colruyt en Albert Heijn

Vanaf donderdag geeft Colruyt opnieuw kortingen en promoties op een aantal producten. Bij Albert Heijn is dat al sinds dinsdag het geval.

Door het hamstergedrag dat tijdens de coronacrisis ontstond, waren de kortingen en promoties en supermarkten tijdelijk opgeschort. Intussen lijkt de stormloop voorbij, en minister van Consumenten Nathalie Muylle (CD&V) kondigde maandag aan dat kortingen opnieuw toegelaten worden. Maar het ministerieel besluit daarover is nog niet in het Staatsblad verschenen.

‘Een minister die zelf de aankondiging doet en een tweet daarover de wereld instuurt, was voor ons voldoende om opnieuw in actie te schieten’, zegt Ann Maes van Albert Heijn. De supermarkt legt de focus op verse producten en zaken waarvan de consument de prijs echt in de portemonnee voelt, zoals waspoeder en vaatwastabletten.

Risico op hamstergedrag

Net als Albert Heijn zal Colruyt de toekenning van promo’s stelselmatig opnieuw opbouwen. De afgesproken kortingen zullen ook tegen het licht gehouden worden, wat betreft een eventueel nieuw risico op hamstergedrag, aldus woordvoerster Silja Decock van Colruyt.

Bij Delhaize wordt gewacht op de publicatie van het ministerieel besluit, en de precieze inhoud ervan. ‘Op basis daarvan zullen we bepalen welke positie we zullen innemen’, zegt woordvoerder Roel Dekelver.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20