Youtube kijken zonder advertenties? NewPipe maakt het mogelijk

YouTube op je smartphone, dat betekent dat je de ads er moet bijnemen. Voor sommigen is dat irritant genoeg om de app gewoon te laten liggen, maar er is ook een andere optie. NewPipe is een app die je YouTube laat streamen zonder ads en ja, ook in livestream werkt dat. Enig nadeel: NewPipe bestaat enkel voor Android.

In tegenstelling tot de extensie ‘Adblock voor Youtube’ op Google Chrome heeft de mobiele app van YouTube geen adblocker. Als je die advertenties koste wat kost toch wil verbannen, kan je betalen voor YouTube Premium. Dan betaal je 11,99 euro per maand. Het voordeel? Je krijgt geen advertenties meer te zien en kan muziek en filmpjes laten afspelen terwijl je scherm vergrendeld is.

Als u het echt niet ziet zitten om dat zoveelste abonnement aan te schaffen, dan is er NewPipe.  Hiermee kan je naar YouTube-video’s op je smartphone kijken en dat zonder advertenties en zonder een service van Google te gebruiken. Je privacy wordt dus beschermd, omdat Google je kijkgedrag niet kan bekijken. Ten slotte kan je er ook livestreams mee streamen zonder advertenties.

De app kan je niet rechtstreeks downloaden via de Play Store, maar via F-droid, een app-store voor opensource apps.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20