Netflix zet fonds op van 100 miljoen dollar om medewerkers te steunen

De film- en tv-industrie wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. In Hollywood zijn maar liefst 120.000 mensen hun werk verloren. Maar ook Netflix ondervindt stevige problemen. Een groot deel van de producties kunnen namelijk niet doorgaan. De streamingdienst zette daarom een fonds op om getroffen medewerkers te ondersteunen.

Netflix is de grootste streamingdienst van de wereld en is dus werkgever van honderdduizenden mensen. Door de pandemie is het grootste deel van de cast en crew hun werk kwijt. Maar niet alleen de dichte medewerkers ondervinden problemen. Bij een productie komen ook elektriciens, timmermannen, chauffeurs en vele anderen aan te pas.

Het grootste gedeelte van de 100 miljoen dollar gaat naar de hardst getroffen mensen van de eigen producties. De medewerkers ontvangen dat fonds bovenop een vergoeding voor twee weken werk. Dat had Netflix al beloofd aan de werknemers waarvan de productie vorige week is stilgelegd.

15 miljoen dollar

Maar ook de externe bedrijven mogen steun verwachten. Maar liefst 15 miljoen dollar gaat naar andere bedrijven en non-profitorganisaties die noodhulp boden aan werkloze crew- en castleden. Dat gaat dan voornamelijk naar landen waar Netflix een grote productiebasis heeft.

‘Deze community heeft Netflix door de goede tijden heen gesteund en we willen hen door deze moeilijke tijden heen helpen, vooral nu regeringen nog steeds aan het uitzoeken zijn welke economische steun ze zullen bieden’, zei hoofd content Officer Ted Sarandos in een blogpost.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20