Netflix legt opnames ‘The Crown’ tijdelijk stil na overlijden Queen Elizabeth

Het overlijden van Queen Elizabeth II heeft invloed op de opnames van de populaire Netflixserie The Crown over de geschiedenis van de Britse koninklijke familie.

Het vijfde seizoen van The Crown komt er dit jaar nog aan, maar wanneer het zesde zal volgen, is nog onduidelijk. Als gevolg van de dood van Queen Elizabeth zouden de opnames zijn stilgelegd. Dat meldt Variety. Netflix heeft nog niet officieel gereageerd, maar een bron dicht bij de reeks zou laten weten hebben dat de productie voor onbekende tijd is stilgelegd.

The Crown is een reeks over het Britse Koningshuis en brengt al sinds het eerste seizoen heel wat gevoelige thema’s aan het licht. Doorheen de seizoenen volgde de reeks de regeerperiode van Queen Elizabeth. Het eerste seizoen ging over de periode voor 1955, het tweede seizoen ging tot 1964, het derde tot 1977 en het vierde seizoen tot 1990.

Seizoenen 5 en 6

Het vijfde seizoen, dat in november 2022 zou uitkomen, gaat dan weer over de periode tussen 1990 en 1997. Vooral dat laatste jaar is belangrijk in de moderne geschiedenis van het Koningshuis. Dat is namelijk het jaar waarin Prinses Diana verongelukte in Parijs. Het nieuwe seizoen zal dus zonder twijfel voor heel wat controverse zorgen. Dat liet acteur Dominic West eerder ook al weten.

Maar wat er met seizoen 6 zal gebeuren, valt dus nog af te wachten. De opnames waren aan de gang, maar zouden nu dus zijn stilgelegd. Het is nog onduidelijk hoe lang die pauze zal duren en of die invloed zal hebben op de release van het zesde seizoen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20