Nederlandse activistische Shell-aandeelhouders kwamen gewapend naar de algemene vergadering en overtuigden

Follow This, een activistische groep en minderheidsaandeelhouder in verschillende Big Oil bedrijven, hebben een punt geagendeerd op de algemene vergadering van aandeelhouders van Shell. Ze roepen het bedrijf op om zich meer te focussen op de klimaatdoelstellingen. Twintig procent van het stemmende kapitaal ging mee in het verhaal.

Waarom is dit belangrijk?

Follow This wil bereiken dat Shell tegen 2030 een absoluut lagere uitstoot heeft. Daarmee bedoelen ze ook de zogenaamde Scope 3 uitstoot. Dat is de uitstoot die niet rechtstreeks uit de operaties van het bedrijf voortkomt, maar er wel aan gelinkt wordt. In het geval van Shell is dat onder meer de brandstof die in een verbrandingsmotor gebruikt wordt.

In het nieuws: De activistische aandeelhoudersgroep Follow This kon met hun voorstel 20 procent van het stemmende kapitaal overtuigen.

  • Beleggers zien de opwarming van de aarde steeds meer als een bedreiging voor hun portfolio. Het zijn niet enkel activistische groepen die dergelijke voorstellen steunen, maar ook Nederlandse pensioenfondsen MN en PGGM, beide aandeelhouders van Shell, zijn voorstander. Dat weet zakennieuwssite CNBC.
  • Ook de Church of England Pensions Board, Britain’s L
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer