Nationaal Crisiscentrum: ‘De cijfers stabiliseren’

Tijdens een persconferentie gaf het Nationaal Crisiscentrum toelichting bij de epidemiologische situatie in ons land. Volgens viroloog Steven Gucht heeft België een stabilisatiefase bereikt.

In de periode van 25 tot en met 31 augustus zijn gemiddeld 439 besmettingen per dag vastgesteld. Dat is een daling van 8 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. ‘Rond 10 augustus hebben we een piek kunnen vaststellen, en sindsdien zijn we traag maar gestaag blijven dalen’, zegt viroloog Steven Gucht. ‘Nu lijken de cijfers te stabiliseren, maar het is afwachten hoe dit zal evolueren.’

De provincies West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg en Luik kennen een stijging van de weekgemiddeldes, klonk het. ‘In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest komen er het meest nieuwe gevallen bij. In Antwerpen werden de afgelopen week 82 nieuwe gevallen vastgesteld, wat een daling van 22 procent betekent’, stipte Van Gucht aan.

De voorbije week zijn gemiddeld 16 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19, dat is een lichte daling in vergelijking met de week ervoor toen het er 19 waren. Ook het gemiddeld aantal sterfgevallen daalt verder. Tussen 25 en 31 augustus waren dat er gemiddeld 3,7. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20