Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 31 OKT

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
18/09/2020 goodbye.be 2 min leestijd

Najaarstripje dichtbij: Friesland en de Waddeneilanden

Mijke Bos

De zomer mag dan wel zo goed als achter ons liggen, dat wil niet zeggen dat je geen leuke reisjes dichtbij meer kan maken. Integendeel: sommige streken zijn misschien wel op z’n mooist tijdens de herfst en de winter. De Waddeneilanden pakken ook in het najaar uit met enkele niet te missen troeven, ideaal voor een rustgevend weekendje weg!

Een van de leukste en ‘coolste’ activiteiten op de Waddeneilanden is het winterwadlopen, een unieke belevenis waarbij je over de bodem van de zee wandelt. Tijdens de winter is het om je heen extra magisch: de kou zorgt voor een ijzig wit landschap, met rondom je niets dan open leegte.

Een gids begeleidt je over het drooggevallen Wad, wat soms een pittige uitdaging kan zijn. Maar eenmaal je in niemandsland over de blubberige bodem van de zee loopt, waan je je in een echte fantasiewereld. Een unieke ervaring!

Friesland en de Waddeneilanden
Marcel Van Kammen

De donkere winter is trouwens ook de ideale periode om ten volle te genieten van de Dark Sky Parken in Friesland, de enige twee in Nederland. Dark Sky Parken zijn gebieden waar luchtvervuiling tot een minimum wordt beperkt, waardoor je op een heldere avond een ongelooflijke sterrenhemel te zien krijgt.

Het spreekt voor zich dat je hier in het najaar, wanneer de dagen korter zijn en de nachten langer, nog meer van kan genieten. Wil je meer te weten komen over de sterrenhemel? Bezoek dan ook zeker het Eise Eisinga Planetarium, ’s werelds oudste nog werkende planetarium!

Meer weten? Check dan zeker www.friesland.nl en www.wadtodo.nl

Source: Goodbye


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks