Museum Chez Camille Bloch: een avontuur met chocolade

Zwitserland is altijd al een van dé chocoladelanden geweest en een nieuw chocolademuseum versterkt die positie alleen maar. Chez Camille Bloch, genoemd naar de bekende meester-chocolatier, opende zijn deuren in Courtelary, in het Zwitserse kanton Bern.

Voor wie Camille Bloch nog niet kent: het chocolademerk bestaat als sinds 1929 en gaat al drie generaties mee. Het merk is vooral gekend om zijn Ragusa (een chocoladebar met een pralinevulling en hazelnoten) en Tolino (een praline met een hazelnootpasta), twee ware cultproducten in Zwitserland.

Museum Chez Camille Bloch

In het museum zijn er verschillende ruimtes om te ontdekken: een interactief parcours dat het verhaal vertelt van Camille Bloch, een chocoladeatelier waar je ook zelf aan de slag kan gaan met chocolade, een bistro met lekkere degustatiemogelijkheden, een terras waar je ook kan picknicken, een shop om je favoriete smaken mee naar huis te nemen en een conferentieruimte voor cursussen.

Prijs voor een standaard ticket: 13 euro.

chezcamillebloch.swiss

Museum Chez Camille Bloch