Minikrediet aanvragen zonder BKR

Het kan gebeuren dat je plotseling een paar honderd euro nodig, bijvoorbeeld omdat je auto of koelkast dringend gerepareerd dient te worden. In dit soort gevallen is het dikwijls niet mogelijk om te wachten tot je salaris op je rekening staat en heb je vrijwel direct geld nodig. Een minikrediet kan dan uitkomst bieden, zelfs als je een BKR- of CKP codering achter je naam hebt staan.

Een minikrediet zonder BKR- of CKP toetsing

Een minikrediet zonder BKR- of CKP toetsing kun je vaak snel en eenvoudig afsluiten. De aanvraag verloopt namelijk allerlei ingewikkelde en tijdrovende toetsingen of procedures. In bepaalde gevallen kan het geld van een minikrediet al binnen een uur op je rekening staan, zodat je direct wat meer financiële speelruimte hebt.

Hoe vraag je een minikrediet aan?

Een minikrediet kun je bij verschillende kredietverstrekker aanvragen. Dit doe je bij voorkeur nadat je meerdere offertes aan hebt gevraagd en hieruit de meest voordelige hebt gekozen. Een offerte voor een minikrediet kun je gemakkelijk en snel online aanvragen bij de kredietverstrekker die je het meest aanspreekt. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken met een adviseur of eerst een duimendik dossier ter controle op te sturen.

De tijdwinst die je op deze manier kunt boeken is te danken aan de uitzonderlijke positie waarin het minikrediet verkeerd. Wettelijk is het immers niet verplicht om te toetsen of een aanvrager van een minikrediet geregistreerd staat bij het BKR of het CKP. Een minikrediet is namelijk een lening van minder dan 1000 euro en heeft een looptijd van hooguit drie maanden. Dit is dus anders dan bij de meeste reguliere persoonlijke leningen en consumptieve kredieten.

Vergelijk interesten a.d.h.v van een simulatie! 

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Voordelen van een minikrediet zonder BKR- of CKP toetsing

Natuurlijk is een minikrediet zonder BKR- of CKP toetsing in het bijzonder erg handig voor iemand die een negatieve BKR- of CKP registratie achter zijn naam heeft staan, maar die toch snel wat extra geld nodig heeft. Verder zijn er nog een heleboel andere redenen waarom je voordeel kan halen uit een minikrediet zonder BKR- of CKP toetsing. Hierbij kun je denken aan:

  • de aanzienlijk kortere tijd die nodig is om een aanvraag te regelen,
  • de aanvraag kan volledig online worden afgehandeld waardoor je niet meer te maken hebt met de agenda van adviseurs en openingstijden van banken,
  • de mogelijkheid die mensen zonder salaris krijgen om geld te lenen, bijvoorbeeld uitkeringsgerechtigden en studenten.

Om een minikrediet aan te vragen hoef je namelijk geen loonstroken te overleggen. Wel dien je aan te tonen dat je het minikrediet binnen de afgesproken tijd af kunt lossen, bijvoorbeeld met de uitkering of de studiefinanciering die je elke maand ontvangt.

Tips bij het afsluiten van een minikrediet

Geld lenen in de vorm van een minikrediet zonder BKR- of CKP toetsing kan in een heleboel gevallen erg aantrekkelijk lijken, maar natuurlijk zitten er ook een aantal haken en ogen aan deze leenvorm. Zo is het bijvoorbeeld veel duurder om op deze manier geld te lenen dan wanneer je een reguliere lening bij een bank afsluit. Voordat je een minikrediet afsluit is het dan ook erg verstandig om je af te vragen:

  • heb ik deze lening nu echt nodig?
  • kan ik op andere manieren het benodigde geld bij elkaar krijgen?
  • leen ik niet meer dan strikt noodzakelijks is?
  • kan ik het geleende geld binnen de afgesproken tijd probleemloos terugbetalen?
  • kan het leendoel van het minikrediet niet even wachten?
  • vul ik het ene financiële gat niet met het andere op?

Voordat je een minikrediet af gaat sluiten is het goed te weten hoe je het geleende geld terug gaat betalen. Wanneer je op voorhand al twijfelt over het slagen van je terugbetalingspan dan kun je beter afzien van een lening of krediet, ongeacht welke leenvorm je ook voor ogen had. Je zou jezelf en ook de kredietverlener waarschijnlijk alleen maar (meer) in de financiële problemen brengen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20