Minder ziekenhuisopnames, iets meer doden

Het aantal besmettingen met Covid-19 in ons land neemt met 591 toe tot 52.011. Na enkele dagen onder de symbolische grens van 100 te blijven, bezweken er de afgelopen 24 uren helaas 107 personen aan Covid-19.

De nieuwe sterfgevallen brengen het totaal aantal overlijdens op 8.521. 

Er waren 108 ziekenhuisopnames het voorbije etmaal, en 221 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten. In totaal zijn nu 13.201 mensen genezen verklaard van Covid-19. Momenteel zijn er 2.555 ziekenhuisbedden bezet door Covid-19-patiënten.

Op de afdeling intensieve zorgen liggen er 508 patiënten, dat zijn er 34 minder dan gisteren. 

Bron: Sciensano

Goede richting uit

Aangezien de ziekenhuiscijfers eigenlijk een vertraagde aanwijzing zijn voor de werkelijke toestand van de epidemie in ons land, gaf Steven Van Gucht nog twee indicatoren mee die aantonen dat het de goede richting uitgaat. 

Onderstaande grafiek geeft de afwezigheid op het werk (in overheidsinstanties) weer wegens ziekte in ons land. De piek daarvan viel samen met de piek van de virusuitbraak, maar op dit moment zijn er niet meer afwezigen op het werk dan normaal voor deze periode van het jaar.

Bron: Sciensano

Bovendien was er volgens Van Gucht ook een verder daling van het aantal raadplegingen bij de huisarts omwille van griepklachten. Dat is volgens de hoofdviroloog van Sciensano een teken dat de epidemie zich de voorbije week heeft gestabiliseerd. Hij benadrukt echter dat het nog geen reden tot juichen is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20