Meta (Facebook) werkt aan smartwatch: dit weten we al

Er zijn nieuwe details uitgelekt over de plannen van Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook, voor het op de markt brengen van een eigen smartwatch. Een uitgelekte patentaanvraag toont meerdere ambitieuze en innovatieve plannen.

In het nieuws: De eerste geruchten over de Meta smartwatch dateren van eind oktober 2021 toen Bloomberg en The Verge voor het eerst over de plannen van het moederbedrijf van Facebook schreven. Een nieuwe patentaanvraag – ingediend in juni 2021, maar nu pas uitgelekt – bevestigt heel wat van die eerdere geruchten. Het meest opvallende daarbij is ongetwijfeld het plan om één (of zelfs meerdere) camera(‘s) te verwerken in de smartwatch.

Wat mogen we verwachten van de Meta smartwatch?

  • Hoewel de meeste geruchten de voorbije maanden spraken van een vierkantig ontwerp met afgeronde hoeken, toont de patentaanvraag daarnaast ook een rond ontwerp. Meta lijkt dus te werken aan meerdere soorten ontwerpen, iets wat niet ongewoon is. Een patentaanvraag wil namelijk niet per se zeggen dat een toestel ook echt op de markt zal komen. Techbedrijven vragen vaak voor meerdere ontwerpen patenten aan om uiteindelijk maar een deel daarvan in de praktijk te brengen.
  • Beide ontwerpen zijn voorzien van minstens één cameralens. Daarmee zal het gadget perfect kunnen geïntegreerd worden in de zogenaamde Metaverse.
  • Uit de schetsen blijkt dat de vierkante smartwatch van Meta de mogelijkheid heeft om het scherm uit het eigenlijke horloge te halen. Op die manier kan je de camera in het scherm ook los van je pols gebruiken.
  • Wanneer Meta met officieel nieuws over hun smartwatch zal komen, is nog niet geweten. Volgens de meeste insiders staat de release ervan nog steeds gepland in 2022.
Radio Highlights
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20