Meeste coronastatistieken bevestigen de dalende trend

De voorbije week zijn in België elke dag gemiddeld 2.336 besmettingen met het virus Covid-19 vastgesteld. Dat is een daling met 3 procent tegenover de vorige meetperiode. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee zet de dalende trend van de voorbije dagen zich verder door. 

Een gelijkaardig fenomeen kon ook worden vastgesteld bij het aantal ziekenhuisopnames. In de Belgische ziekenhuizen moesten immers dagelijks gemiddeld 146,7 nieuwe patiënten met symptomen van een besmetting worden geregistreerd. Dit betekende een lichte daling met 1 procent tegenover de week voordien.

Overlijdens

Er moeten nu nog gemiddeld 26,3 overlijdens per dag aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus worden gemeld. Hier is er nog wel sprake van een stijging met 11,5 procent.

In totaal zijn er in België sinds de uitbraak van de coronacrisis 789.008 mensen met het virus Covid-19 besmet geraakt. In totaal moesten daarbij 58.246 mensen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Momenteel verblijven in de Belgische ziekenhuizen nog 1.998 patiënten met symptomen van een coronabesmetting. Daarbij dienen 440 personen op de dienst intensieve zorgen te worden behandeld. Het virus heeft in België sinds de uitbraak van de pandemie aan 22.292 mensen het leven gekost.

Vaccins

Er worden momenteel elke dag gemiddeld 43.400 tests uitgevoerd om mogelijke besmettingen met Covid-19 te kunnen identificeren. Hier is er sprake van een een toename met 7 procent tegenover de week voordien. Bij die tests werden 6,1 procent positieve reacties opgetekend. Dat betekende een vermindering met 0,6 procent. In totaal zijn volgens Sciensano in België inmiddels 9,8 miljoen tests uitgevoerd.

Gemiddeld werden vorige week per dag ook 14.800 vaccins toegediend. Dat was 19 procent meer dan de week voordien. In totaal hebben in België inmiddels 618.000 mensen een eerste vaccin toegediend gekregen. Bij 341.000 personen is ook al een tweede en laatste vaccinatie gebeurd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20