Meest lucratieve spaarboekje brengt acht keer meer op dan rekening met laagste spaarrente

Ondanks de eerder bescheiden spaartarieven in ons land, kan je je spaaropbrengsten toch een boost geven door rekeningen te vergelijken. Als je 10.000 euro parkeert op het meest lucratieve spaarboekje op de markt ontvang je na een jaar sparen acht keer meer dan wanneer je je geld parkeert op een spaarrekening waarop je slechts 0,25 procent, de laagste vergoeding op dit moment, ontvangt.

Waarom is dit belangrijk?

De banken hebben onlangs heel wat kritiek gekregen omdat de spaarrentes zo laag liggen. Zo hebben de grootbanken sinds de start van het verstrakkende geldbeleid van de ECB afgelopen zomer nog maar een keer de spaartarieven opgetrokken. Enkele kleinere spelers hebben al meermaals aan de rentes gesleuteld.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


De essentie: Ons land telt 64 spaarboekjes (voor volwassenen), leert de vergelijking van Spaargids.be. Bij 34 van die formules moet je tevreden zijn met een rente lager dan 1 procent. Ter vergelijking: de banken krijgen zelf een rente van 3,

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer